Inspecties

Als onafhankelijk lasinspecteur ben ik objectief in mijn beoordeling van laswerk. Ook bemiddel ik bij geschillen.

Onafhankelijk lasinspecteur

Cornelis Korrel is VTw-2 gecertificeerd. Als onafhankelijk lasinspecteur ben ik objectief in mijn beoordeling van laswerk. Ik bekijk of het laswerk volgens de regels, normen en specificaties en eventueel extra eisen van de klant is uitgevoerd.
Indien nodig worden er aanvullende testen uitgevoerd en zo wordt de kwaliteit van het laswerk en eventuele doorlassingen beoordeeld. Eventueel met behulp van externe NDO-middelen en endoscopie.

laswerk inspectie
inspectie laswerk
camera inspectie laswerk

Kwaliteitsbeoordeling en procesoptimalisatie

De kwaliteit van laswerk is niet alleen afhankelijk van de lasser zelf, maar ook van de lasmachine of lasinstallatie, de gevolgde procedure en de manier waarop gewerkt wordt. Wij bekijken op welke punten het proces kan worden geoptimaliseerd om een eindproduct van hogere kwaliteit te kunnen leveren. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan advies over:

• Lasnaad-voorbereiding
• Het reinigen van materialen
• Het samenstellen van lasmallen
• Hoe te werken tijdens het lassen (lasvolgorde)
• Het samenstellen van de te lassen onderdelen
• Het eventueel aanmaken van lasmallen

Bemiddeling bij geschillen

Wanneer laswerk niet naar tevredenheid is opgeleverd, kan dat verschillende oorzaken hebben. Zo zijn het ontwerp, de procedure, de eisen, het gebruikte (toevoeg)materiaal, de omgevingstemperatuur en verlichting allemaal van invloed op het resultaat. In deze situaties wordt Korrellasservice ingeschakeld als objectieve bemiddelaar. Wij onderzoeken de oorzaak van het probleem en gaan ook actief op zoek naar een oplossing. Zodat voor beide partijen duidelijk is hoe deze situatie is ontstaan en hoe dit in de toekomst kan worden voorkomen.

Farmacie tubes

Dit zijn farmacie tubes. Bij hoogwaardig laswerk, waarbij eisen aan zowel de doorlassing, de buitenkant van de las, de tubes zelf en appendages gesteld worden, voeren wij standaard inspecties uit of deze voldoen aan de door de klant gestelde eisen.

speciaal-laswerk